Tájékoztatás a fel nem használt SZÉP-kártya juttatásokra felszámított havi díj terhelésének újraindításáról

 

A 91/2020. (IV.5.) Korm. rendelet a juttatást követő második év május 31-ig fel nem használt összegekre felszámított havi 3%-os díj terhelését a járványhelyzet megszűnését követő 60 napig felfüggesztette. Az OTP Pénztárszolgáltató ezt a díjat saját döntése alapján már áprilistól nem számította fel ügyfeleinek. Tekintettel a veszélyhelyzet június 17-i megszűnésére, ezúton tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a 3%-os díjat első alkalommal szeptember 2-án fogjuk ismét beterhelni a fel nem használt összegekre.

 

OTP Pénztárszolgáltató


 


MÁR LETÖLTHETŐ AZ ÚJ OTP SZÉP KÁRTYA MOBILALKALMAZÁS

Töltse le az új OTP SZÉP kártya mobilalkalmazást, és kövesse könnyedén aktuális egyenlegét és tranzakcióit, utaljon előleget, a térképes keresővel pedig elfogadóhelyeket is kereshet.

Az alkalmazás kizárólag az OTP SZÉP kártyabirtokosok számára használható.

Már regisztrált korábban a honlapunkon?

Ha már van OTP SZÉP Portál regisztrációja, akkor az alkalmazás letöltése után nem szükséges újra regisztrálni. Az azonosításhoz első alkalommal szüksége lesz a kártyaszámára és a születési dátumára. A későbbiekben az e-mail címével és a Portálon használt jelszóval használhatja az alkalmazást, vagy ha a telefonja rendelkezik ilyen funkcióval, akkor dönthet úgy, hogy belépéskor csak ujjlenyomatot, vagy arcfelismerést kérjen az applikáció.

Mire van szüksége új regisztrálóként?

az OTP SZÉP kártyája 16 jegyű kártyaszámára,

a születési dátumára,

és egy működő e-mail címre.

Az adatok megadását követően kövesse a regisztrációhoz szükséges további lépéseket az alkalmazáson belül. A regisztráció során meg kell majd adnia az e-mail címét és egy jelszót, el kell fogadnia az adatkezelési tájékoztatót, és be kell írnia az e-mailben kapott megerősítő kódot. Ha telefonja rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval, vagy arcfelismerővel, akkor dönthet úgy is, hogy a későbbi belépésekkor így azonosítja magát.

A regisztrációt követően a Portálra is beléphet a megadott e-mail cím és jelszó segítségével.

Töltse le most a megújult OTP SZÉP kártya mobilalkalmazást! 

Kérdése van az alkalmazással kapcsolatban?

További információkat itt talál: https://magan.szepkartya.otpportalok.hu/gyakori-kerdesek/
 
Tisztelt Kártyabirtokosunk!

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az OTP Pénztárszolgáltató márciusban döntött arról, hogy a SZÉP kártyákra két éve utalt, és azóta fel nem használt összegekre áprilisban és májusban nem terheli a 3%-os havi díjat.

Tájékoztatjuk Kártyabirtokosainkat, hogy a Kormány április 5-én megjelent rendelete értelmében a fel nem használt összegeket terhelő havi díjat a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig nem fogjuk felszámítani.

 

OTP Pénztárszolgáltató Zrt.


 

SZÉP-kártya általános információk

A portálon – munkavállalóként, munkáltatóként vagy elfogadóhelyként – egyszerűen elérhet minden szükséges információt, szolgáltatást és az OTP SZÉP kártyához kapcsolódó online funkciót.

Kártyabirtokosként

 • regisztrálhatja kártyáját és a regisztrációt követő bejelentkezés után:
  • kártyája elvesztése esetén pótkártyát igényelhet,
  • lehetősége van az OTP SZÉP kártyával történő előleg fizetésére,
  • lekérdezheti kártyája egyenlegét és forgalmát.
 • az elfogadóhely-keresőben kiválaszthatja az Önnek leginkább megfelelő szálláshelyet, vendéglátót és egyéb szolgáltatást.

Munkáltatóként

 • megkötheti szerződését számlaszám-lekérdezés szolgáltatásunkra,
 • lekérdezheti munkavállalói OTP SZÉP kártya számlaszámait.

Elfogadóhelyként vagy csatlakozni kívánó szolgáltatóként

 • megkötheti elfogadóhelyi szerződését és kiválaszthatja a szolgáltatásához használható OTP SZÉP kártyás fizetési módot,
 • az OTP SZÉP portálon történő fizetési mód esetén tranzakciókat indíthat,
 • ingyenesen jelenhet meg az elfogadóhely-kereső szolgáltatásunkban, így növelve vendégei számát,
 • megtekintheti az elfogadóhelyhez kapcsolódó tranzakciók és utalások listáját, részleteit és számláit.